Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Rektorluk
Araştırma Alanları: Tıp, Dahili Tıp Bilimleri, İç Hastalıkları, Gastroenteroloji-(Hepatoloji)

Yayınlardaki İsimler: YILMAZ YUSUF

Metrikler

Yayın

400

Atıf (WoS)

8204

H-İndeks (WoS)

39

Atıf (Scopus)

10554

H-İndeks (Scopus)

42

Proje

20

Tez Danışmanlığı

12

Açık Erişim

26
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

1978 yılında Rize’de doğan Yusuf Yılmaz 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazanarak dereceyle mezun olma başarısını göstererek 2002 yılında ‘Tıp Doktoru’ ünvanını almıştır. Aynı yıl tıpta uzmanlık sınavını kazanarak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girmiş, 2007 yılında ‘İç Hastalıkları Uzmanı’ olmuştur. Kısa bir süre zorunlu hizmet görevini yerine getirerek 2008 yılında kazandığı yan dal sınavı ile Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı’nda yan dal uzmanlık eğitimine başlamıştır. 2011 yılında ‘Gastroenteroloji Uzmanı’ da olan ve aynı yıl Doçentlik sınavını da başarıyla veren Yusuf Yılmaz 2012 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne ‘Öğretim Üyesi’ olarak atanmıştır. 2017 yılında tıp fakültesine atanan en genç ‘Profesör’ olmuştur. 2018 yılında dünyada 'Tıp Bilimine Yön Veren 100 Türk' arasına girmiştir.

Prof. Dr. Yusuf Yılmaz’ın uluslararası yabancı dergilerde yayımlanmış 150’ye yakın bilimsel araştırması bulunmaktadır. Uluslarası bir kuruluş olan Webometrics 2016 verilerine göre Dr. Yusuf Yılmaz, Türkiye’deki tüm bilim insanları içerisinde (sadece tıp alanında değil) 223. sıraya yerleşme başarısına bu genç yaşında ulaşmıştır. Google Akademik 2018 verilerine göre >30 h endeksi ve 4000 alıntılanma sayısı ile ülkemizin en iyi akademisyenleri arasında gösterilmektedir. 

Yüksek özverili çalışmaları sayesinde alanında sadece dünyaca ünlü bilim insanlarının davet edilerek derlemelerinin yayımlandığı prestijli dergilerde yazar olma başarısını göstermiştir. Bütün bu başarılar sayesinde uluslararası NASH komitesine seçilen Avrupa’dan sayılı birkaç bilim insanından biridir. Ayrıca Avrupa Karaciğer Araştırmaları Derneği, Amerikan Karaciğer Araştırmaları Derneği, Amerikan Kronik Karaciğer Vakfı üyeliği bulunmaktadır. 

Hepatology,  Journal of Hepatology, Alimantary Pharmacology and Therapeutics, Diabetes Care , Metabolism gibi 50’den fazla uluslararası dergide hakemlik görevi bulunmaktadır. Çeşitli yıllarda en iyi hakem, en fazla alıntı yapılan araştırma, en çok alıntı yapılan derleme sahibi bilim insanı başarısını da göstermiştir.

Türkiye’de  Fibroscan kullanımında en deneyimli kişi olan Prof. Dr. Yusuf Yılmaz,  bu deneyimini gerek  yurt içinde gerekse yurt dışında hekimlere yönelik eğitim kurslarıyla meslektaşlarıyla paylaşmaktadır.