CHATBOT4VET: Chatbot tutoring System for VET

• Başlama Tarihi: Kasım 2021
  • Bitiş Tarihi: Ekim 2024

Proje Özeti

Yapılan çalışmalar, Avrupa’daki işgücünün %37’sinin düşük dijital beceriye sahip olduğunu göstermektedir. Öğrencilerin yalnızca %25’i dijital becerileri konusunda yetkin öğretmenlerce eğitim almaktadır. Piyasadaki çözümler daha çok kodlanmış içerik, gömülü video ve ücretli desteklerden oluşmaktadır. Bu maksatla bu projenin amacı, dezavantajlı bireylerden ne eğitimde ne istihdam olan bireyler ile mesleki eğitim alan öğrenciler ve eğitmenlere yönelik olarak yenilikçi bir dijital öğrenme aracı ve metodolojisi tasarlamak, test etmek ve eğiticileri bu konuda eğitmektir. Mesleki eğitimi desteklemek için özel olarak tasarlanmış modüler öğrenme yoluna sahip bir Konuşma Aracısı Teknolojisi (çoğunlukla chatbot veya Yapay Zekâ Öğretmeni olarak bilinir). Proje sonunda bireyler için kişiselleştirilmiş bir (ders) çalışma rutini tasarlamak için öz alışkanlıklarından bilgi toplayan, ihtiyaçlarının çoğunu karşılayan, her öğrenici için doğru çalışma temposunu belirleyen, kişiselleştirilmiş yorumlar ve geri bildirimler veren bir "dijital öğretmen" tasarlanacaktır.